Seapix ombord på Gerda Marie

Seapix ombord på Gerda Marie

I starten av 2020 var nye Gerda Marie mannskapet og Stein Magnar Melingen klar for ett nytt år, nydøpt båt og nye kvoter. Om bord var SeapiX , en spennende sonar fra franske IXblue. 

Pga koronasituasjonen har det vert begrensa (begrenset)  mulighet for fysisk opplæring, (men) ved hjelp av tilgjengelig support-teknologi var det fortsatt mulighet for ekstern assistanse via TeamViewer med eksperter tilgjengelig for oppsett og tilpasninger i samråd med kapteinen. 

Opplevelsen var lovende og en kunne snart se fordelene med SeapiX. En kunne se renheten av fisk i ulike arter, både med Kolmule, Tobis og Nordsjøsild. De opplevde tydelig bilde av Kolmule ned mot 600m, og det var mulig å se not tilhørende andre fiskebåter innenfor  en radius på 150m. Sonaren gir og mulighet for varierte og alternative måter å vise livet under og rundt båten på. 

«Ja no begynner eg å sjå at dette kan være ett fantastisk instrument i fiskeri sammenheng» uttaler Stein Magnar Melingen i en tidlig fase av bruken. 

Steikjande bra sonar; var ett annet uttrykk som kom fram under en samtale me hadde for kort tid siden. 

Blir kjekt å følge Gerda Marie og Stein Magnar videre når me får oppgradert til ny og forbedra 4K visualisering og andre programvare forbedringer som er rett rundt hjørnet for SeapiX’en.

Flere nyheter

Meny