Seapix ombord på Gerda Marie

Seapix ombord på Gerda Marie

I starten av 2020 var nye Gerda Marie mannskapet og Stein Magnar Melingen klar for ett nytt år, nydøpt båt og nye kvoter. Om bord var SeapiX , en spennende sonar fra franske IXblue. 

Pga koronasituasjonen har det vert begrensa (begrenset)  mulighet for fysisk opplæring, (men) ved hjelp av tilgjengelig support-teknologi var det fortsatt mulighet for ekstern assistanse via TeamViewer med eksperter tilgjengelig for oppsett og tilpasninger i samråd med kapteinen. 

Opplevelsen var lovende og en kunne snart se fordelene med SeapiX. En kunne se renheten av fisk i ulike arter, både med Kolmule, Tobis og Nordsjøsild. De opplevde tydelig bilde av Kolmule ned mot 600m, og det var mulig å se not tilhørende andre fiskebåter innenfor  en radius på 150m. Sonaren gir og mulighet for varierte og alternative måter å vise livet under og rundt båten på. 

«Ja no begynner eg å sjå at dette kan være ett fantastisk instrument i fiskeri sammenheng» uttaler Stein Magnar Melingen i en tidlig fase av bruken. 

Steikjande bra sonar; var ett annet uttrykk som kom fram under en samtale me hadde for kort tid siden. 

Blir kjekt å følge Gerda Marie og Stein Magnar videre når me får oppgradert til ny og forbedra 4K visualisering og andre programvare forbedringer som er rett rundt hjørnet for SeapiX’en.

Flere nyheter